Előző 524. Világbajnoki zónaközi pótselejtező (11. VB Argentína) Következő

Magyarország
  6:0  
(5:0)
Bolívia

Időpont: 1977.10.29. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Barreto, uruguayi Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Nyilasi Tibor /12 , Törőcsik András /19 , Zombori Sándor /21 , Várady (Váradi) Béla /27 , Pintér Sándor /40 , Nagy László /81

Cserék: Bastida -> Sánchez /46 , Fazekas László  -> Pusztai László  /69 , Nyilasi Tibor  -> Nagy László  /79 , Mezza -> Vargas /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Még soha nem játszottunk Bolívia válogatottjával és mindjárt az első alkalommal a világbajnokságra jutásért kellett megküzdenünk.


A vendégek heves támadásokkal kezdtek. Igyekeztek lerohanni válogatottunkat és két szöglet is jelezte, hogy komolyak a szándékaik. De amikor sikerült úrrá lenni a hírtelen ránk rohanó vendégeken és rendeződtek a sorok, a mi csapatunk is támadni kezdett. Mégpedig nem is akárhogyan. A bolíviaiak alaposan elképedtek, amikor azt látták, hogy az általuk kezdetben diktált tempót mi még fokozzuk. Remek, gyors, látványos és nagyon eredményes labdarúgást mutatott be válogatottunk. Szinte hihetetlen volt látni ahogyan a támadásaink végig futottak a pályán. Lendületesen, pontosan, összehangoltan követte az egyik akció a másikat, az egyik gól a másikat. 5-0-ig meg sem álltunk.
A második félidőben továbbra is mi uraltuk a játékot, de már nem volt a támadásokban annyi tűz, annyi elsöprő lendület. Jellemző, hogy azt az egy gólt amivel növeltük az előnyünket az a Nagy  lőtte aki a gól előtt két percel lépett a pályára csereként.


A magyar csapat olyan szédítő iramot diktált az első félidőben, hogy a vendégek egyszerűen ezt a tempót nem tudták felvenni. Az első 45 percben minden eldőlt.


Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy ezt megelőzően ennyi gólt egy mérkőzésen 1975-ben rúgtunk Luxemburgnak (8-1), egy félidő alatt ötször pedig 1966-ban Dánia ellen (6-0) találtunk a hálóba. Mind a két mérkőzés EB selejtező volt. 
 
Előzmények
Válassz a listából