Előző 416. Világbajnoki selejtező Európa, 6. csoport (8. VB Anglia) Következő

NDK
  1:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1965.05.23. Helyszín: Lipcse, Zentral-stadion Térkép
Vezette: Johansson, svéd Nézőszám: 105000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Vogel/17 , Bene Ferenc /27

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ezzel a mérkőzéssel kezdődött számunkra a VB.
Százezer győzelemre éhes hazai drukker gyült össze a stadionban és már a mérkőzés kezdete előtt óriási hangorkán bíztatta a német válogatottat. Az NDK szövetségi kapitánya Sós Károly  volt.


A mérkőzés elején, mintha ez a hatalmas tömeg és félelmetes hangereje, no meg a támadó hazai labdarúgók kicsit megijesztették, összezavarták volna játékosainkat. Visszahúzódtunk a saját térfelünkre és hagytuk, hogy a németek nyugodt adogatásokkal hozzák fel a labdát még a félpályán innen is. Az akcióknak idegesen, kapkodva próbálták útját állni, de kevés sikerrel. Alig több mint negyed óráig bírta ezt a nyomást a védelmünk. Talán a bekapott gól is segített abban, hogy lassan megnyugodott válogatottunk és kezdtek bele lendülni a játékba. Ez annyira sikerült, hogy tíz percel az NDK vezető gólja után már ki is egyenlítettünk.
A második félidőben csapatunknak minden elszántságára szüksége volt, hogy képes legyen ellenállni a németek meg-meg újuló rohamainak. Nagyon nagy küzdelemben sikerült megőrizni a döntetlent.


Az elért eredmény nagy siker volt és jó kezdés a VB küzdelmekben. 
 
Előzmények
Válassz a listából