Előző 35. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  4:4  
(1:4)
Németország

Időpont: 1912.04.14. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Hugo Meisl, Osztrák Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Herczog Ede 

Góllövők: Schlosser (Lakatos) Imre /9 , Möller/14 , Worpitzky/15 , Worpitzky/23 , Jager/41 , Bodnár Sándor /59 , Bodnár Sándor /65 , Bodnár Sándor /75

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csapatot a válogató bizottság  állította össze.

 

Egy olyan mérkőzést hozott döntetlenre a magyar válogatott, amelyen a félidőben már padlón voltak a mieink. Az első gólt mi rúgtuk, de a németek két perc alatt fordítottak és a félidő végén már 4:1-re a vendégek vezettek. Szünet után azonban merőben megváltozott a meccs képe. A magyar csapat szinte a kapujához szögezte ellenfelét. Bodnár  mesterháromasával igazságos döntetlenre alakította az eredményt és még nem volt vége a találkozónak. A közönség is bíztatta, s neki nem is kellett sok, ahogy mindig is szokta, merészen ment neki a védőknek. Egyik ilyen támadás alkalmával kapott a fejére egy rúgást és pillanatok alatt elöntötte a vér az arcát, sőt a mezét is. Le kellett vinni, de két percbe sem telt és már ismét a pályán volt egy nagy turbánnal a fején. Több gólt azonban még ilyen önfeláldozás árán sem sikerült elérni.

 

A válogató bizottság tagjai ezúttal: Iszer Károly, Lázár József, Löwenrosen Károly, Malaky Mihály, Szüsz Hugó és a szövetségi kapitány.

 

Fotó: Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából