Előző 324. Európa-kupa (6. sorozat) Következő

Svájc
  4:5  
(2:3)
Magyarország

Időpont: 1955.09.17. Helyszín: Lausanne, Olympique de la Pontaise-stadion Térkép
Vezette: Devillers, Francia Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: R. Vonlanthen II./16 , Machos Ferenc /20 , Machos Ferenc /22 , Kocsis Sándor /26 , R. Vonlanthen II./43 , Puskás (Purczeld) Ferenc /57 , Antenen/64 , Antenen/73 , Puskás (Purczeld) Ferenc /85

Cserék: Raduly József  -> Tichy Lajos  /74

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 6. Európa-kupa sorozat második mérkőzése.
A svájci csapat rendkívül komolyan vette a találkozót. A helvét labdarúgás történetében példátlan módon Magyarországra utazás előtt egyhetes edzőtáborozáson vett részt a keret. Ennek a nagy készülődésnek nem az Európa-kupa volt az igazi oka, hanem az, hogy a svájciak már 1939 óta nem nyertek ellenünk. Érdekesség, hogy a vendég csapat középhátvédje egyben Svájc legnépszerűbb szinésze is volt.
A nemzeti csapatban szerepelt egy újonc, Machos .


A játékvezető sípjelére iszonyatos küzdelem vette kezdetét. Előszőr a vendégek találtak a kapunkba. Ekkor csapatunk olyan rohamokba kezdett, amelyek teljesen összezavarták a svájci védelmet és hat perc alatt háromszor került a labda a hálójukba. Lassan azután magához tért a helvét védelem és zárult a "svájci retesz". A mi védelmünk viszont kicsit bizonytalanná vált. A szünetre már csak egy gólos előnnyel vonulhattunk.
A második félidőre a játék képe semmit nem változott, a küzdelem sem csillapodott. Mintha most a vendégeknek ment volna kicsit jobban. Bár előszőr növeltük előnyűnket, de sikerült kiegyenlíteniük és öt percel a találkozó vége előtt még mindig döntetlen volt az eredmény. Ekkor a svájciak szinésze sietett segítségünkre. Egy nem túl veszélyes helyzetben a 16-oson belül kézzel ütött a labdába. A megítélt büntetőt Puskás  értékesítette.


Nagy csatában győztek a mieink. Mindkét csapat szenzációsan játszott. A meccsen bemutatkozó Machos  kiválóan játszott és kétszer a kapuba is betalált. Ezt írták róla a svájci lapok: "A legnagyobb játékos, aki a világbajnokság óta feltűnt a nemzetközi labdarúgásban." 
 
Előzmények
Válassz a listából