Előző 291. XV. Nyári Olimpiai Játékok negyeddöntő Következő

Magyarország
  7:1  
(2:0)
Törökország

Időpont: 1952.07.24. Helyszín: Kotka, Nincs stadion
Vezette: Karni, Finn Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Palotás (Poteleczky) Péter /18 , Kocsis Sándor /32 , Lantos (Lendenmayer) Mihály /48 , Puskás (Purczeld) Ferenc /64 , Gürdal/67 , Bozsik József /70 , Kocsis Sándor /72 , Puskás (Purczeld) Ferenc /90

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az olimpiai torna II. fordulójában az a török csapat volt az ellenfél, amely nagy reményekkel érkeztek az olimpiára. Nem volt rossz az együttes és talán még a kitűzött olimpiai bajnoki cím sem volt nagyon túlzás.
Válogatottunk a találkozó előtt rádión hallgatta Csermák József kalapácsvető olimpiai győzelmét. Finn nyelven! Sokat nem értettek belőle de a riporter lelkesedése még rájuk is hatott.
A találkozó előtt a török játékosok a pálya közepén leborulva imádkoztak Allahhoz.


A legkisebb nehézséget sem okozott válogatottunknak a győzelem kivívása. Gyönyörű, látványos játékkal könnyedén arattak sikert. A csatársor eredményesen játszott és alaposan "kibélelte" a török kaput. Pedig a megygőző fölény bírtokában sokszor ragadtatták magukat könnyelmű megoldásokra is. De ki ne értené meg őket!
A mérkőzésen tökéletesen látszott, hogy egyre egységesebb, összeforrottabb, érettebb csapatunk játéka és ez nagyon bíztató jel volt.


Két török lapvélemény a találkozóról:
"Azok a magyarok, akik 7-1-re legyőzték csapatunkat, a világ legjobbjai közé tartoznak. A labdarúgás magas művészetét mutatták be. Sokat tanultunk a mérkőzésen. A magyarok az első számú esélyesei az olimpiai labdarúgó-tornának."
"Igen sajnálatos, de ezen a mérkőzésen, amelyen kikaptunk a magyaroktól, megnevettettük a közönséget. A magyarok csak könnyű edzésjátékot folytattak velünk szemben. Macska-egér harc volt a mérkőzés, amelyen a közönség jókat derült." 
 
Előzmények
Válassz a listából