Előző 189. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  6:1  
(3:0)
Svájc

Időpont: 1935.11.10. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Barlassina, Olasz Nézőszám: 16000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Dietz Károly dr. 

Góllövők: Cseh II. László /21 , Toldi (Tunigold) Géza /39 , Vincze Jenő /44 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /66 , Abegglen III./72 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /82 , Vincze Jenő /90

Cserék: Platzer -> Raftl /62

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nagyon készült a válogatott a mérkőzésre, mert szerettek volna visszavágni a hét hónapja elszenvedett 2:6-os vereségért a svájciaknak (184. mérkőzés). Talán az a találkozó volt annak is az oka, hogy nagyon kevesen voltak kíváncsiak az összecsapásra.


A mérkőzésen azután minden szépen alakult. Mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna mint azon a bizonyos találkozón. Mintha ki lettek volna cserélve. Most a mieink játszottak erőteljes, lendületes labdarúgást és csatáraink ötletesen és összehangoltan rohamoztak. A helvétek pedig lassan és erőtlenül játszottak. A második félidőben már szinte semmi ellenállást nem fejtettek ki.
A visszavágás remekül sikerült!


A mérkőzés után a svájci csapat elsősorban a füves pálya hiányára hivatkozott. Akkoriban azonban nálunk még csak földes talajon pattogott a labda.
A 6:1 ellenére nem volt túl nagy az elégedettség az MLSZ-ben, Dietz Károly dr. szövetségi kapitány is csupán a lelkesedést dicsérte és leginkább a jobb helyzetkihasználást hiányolta. 
 
Előzmények
Válassz a listából