Előző 178. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(0:0)
Anglia

Időpont: 1934.05.10. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Barlassina, Olasz Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Nádas Ödön 

Góllövők: Avar (Auer II.) István /56 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /69 , Tilson/81

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Sokszor leckéztették meg az angolok még hazai pályán is eddig a magyar válogatottat. Ezúttal is magabiztosak voltak a vendégek. Jellemző Lewingtonnak az angol határbírónak a mérkőzés előtti véleménye: - Ez az angol csapat a legjobb, amit valaha összeállítottak.
Nagy várakozással készültünk az összecsapásra. A közelmúlt sok kudarca és a kibontakozás felcsillanó ígérete, hol bizakodással, hol félelemmel töltötte el a labdarúgást szeretőket.


Válogatottunk, nem akart semmit a véletlenre bízni, nem akart semmire várni. Azonnal nagy energiákat mozgósítva indultunk a küzdelembe. Támadásaink be is szorították a vendégeket, és különösen Toldi  óriási bombái nyugtalaníthatták a kapuvédőt. De a szigetországiak egyenlőre derekasan állták a rohamokat és ügyesen, bár kicsit meglepetten védekeztek.
A második félidőben a sorozatos magyar rohamok eredményre vezettek. Tolditól  indult az akció és Sáros  majd Rökk  volt a labda útja, azután ismét Toldi  kapta az átadást. Villámgyorsan és pontosan passzolt Avar -hoz aki Moss mellett a hálóba küldte az első gólt. Együttesünk olyan összjátékot, olyan pontos passzokat produkált, hogy az angol játékosok szinte csak követni tudták az akciókat. Gyors és ötletes támadások futottak, összehangoltan, egységesen mozgott a csapat, szinte szálltunk a pályán. Negyedórával az első gól után Lázár  szökteti Kemény -t, aki beemeli Sárosihoz. ő  fejjel továbbitja Toldinak , aki sarokkal vissza passzol és Sárosi  10 méterről küldi a kapuba a labdát.
A játék vége előtt kilenc percel Tilson (milyen jó leírni) csak szépíteni tudott az eredményen.


A mérkőzés után a már idézett angol határbíró mondta: - Ezzel a játékkal a magyarok a világ bármely csapatát legyőznék.
Az angol lapok különbözőképpen ítélték meg a mérkőzést. Volt olyan vélemény, hogy a játékosaik kimerültek voltak és lebecsülték az ellenfelet, mások szerínt éppen akkor kaptak ki amikor a legjobb csapatukat küldték a kontinensre. A Daily Mail megállapította, hogy csak a védelem kiváló munkájának köszönhető a kis arányú vereség. A Reuter szerínt a magyarok csupán a véletlennek köszönhetik a győzelmet.
Ez a mérkőzés megalapozottnak mutatta a világbajnoki jó szereplés vágyát. 
 
Előzmények
Válassz a listából