Előző 136. Európa-kupa (1. sorozat) Következő

Svájc
  4:5  
(2:1)
Magyarország

Időpont: 1929.04.14. Helyszín: Bern, Wankdorf-stadion Térkép
Vezette: Rous, Angol Nézőszám: 19000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Földessy János dr. 

Góllövők: Weiler I/2 , Widmer/8 , Abegglen III/26 , Takács II. József /51 , Toldi (Tunigold) Géza /56 , Abegglen III/66 , Hirzer (Híres) Ferenc /73 , Takács II. József /76 , Abegglen II/78

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Hatodik mérkőzésünk az első Európa-kupa sorozatban.
A svájciak az előző mérkőzésünk alapján azt hihették, hogy könnyű prédák leszünk, de tévedtek. Erősíthette téves hitüket az is, hogy a csapatunkban három újonc is a pályára lépett.

 

Rendkívül felázott talajon zajlott a találkozó és ezt mintha kissé nehezen szoktuk volna meg. Az is igaz, hogy a "helvét" labdarúgók nagyon belekezdtek. Annyira, hogy két perc után már vezettek is. Egyikük azonban nagy lelkesedésében még a kapukat is összekeverte és a sajátjába továbbította a labdát. A félidő közepén azonban ismét ők jutottak vezetéshez.
A második félidőre azonban mi is magunkra találtunk és Borsányi , Turay  és Kléber  jó játékának köszönhetően ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet. Persze a többiek is kitettek magukért. Elég csak a gólok listájára pillantani. A második játékrészben lényegesen jobbak voltunk, mint a vendéglátók. 
 
Előzmények
Válassz a listából