Előző 848. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  0:3  
(0:1)
Németország

Időpont: 2010.05.29. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Bo Larsen, dán Nézőszám: 14000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Erwin Koeman 

Góllövők: Podolski/5 , Gomez/69 , Cacau/72

Cserék: Bodor Boldizsár  -> Tőzsér Dániel  /45 , Khedira -> Aogo /45 , Özil -> Cacau /45 , Torghelle Sándor  -> Németh Krisztián  /60 , Kroos -> Marin /60 , Trochowski -> Jansen /60 , Klose -> Gomez /60 , Juhász Roland  -> Szélesi Zoltán   /71 , Huszti Szabolcs  -> Priskin Tamás  /71 , A. Friedrich -> Badstuber /71 , Bodnár László  -> Laczkó Zsolt  /85 , Koman, Vladimir  -> Lázok János  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A német csapat a hamarosan kezdődő világbajnokságra készül és erre számukra pontosan megfelel egy ilyen találkozó. A mérkőzésnek a mi szempontunkból nem sok értelme lehet. A magyar játékosok nincsenek "bejátszott" állapotban az ellenfél pedig ugrásra készen várja a világbajnokság kezdetét. A kapitány ezeken a barátságos mérkőzéseken kívánja kialakítani az EB-selejtezőre ütőképes csapatát. Megnéz új játékosokat, kipróbálja, hogy ki mit tud egy erős ellenféllel szemben. Az előző, Oroszország elleni mérkőzés is ebbe a felkészülési sorozatba tartozott. Volna... de az ellenfél nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. A mostani ellenfél, Németország válogatottjából hiányzik a Bayern München négy meghatározó játékosa, például: Schweinsteiger, és Lahm. A magyar csapatban pedig bemutatkozik az U20-asból három játékos, például: Koman és Vladimir, de rajtuk kívül is vannak újoncok. Talán a sok sérült is hozzájárult a friss játékosok kipróbálásához.

Nagyon belekezdtek a németek. Már a harmadik percben megcélozta a kaput Podolski. Huszonöt méteres lövését Királynak sikerült fölé tolnia. Az eset utáni szögletnél Torghelle lerántotta Mertesackert. Nem volt veszélyes helyzet, így a szabálytalanság fölösleges volt. A megítélt büntetőt Podolski a bal felsőbe vágta. (0-1)

A német csapat semmit nem vett vissza a gól után. Többször is Király bravúrjára volt szükség. Három perccel a gól után Klose szabadon fejelhetett. Ez a labda még kapu fölé szállt. Újabb három perc múlva Trochowski adott be, labdáját tíz méterről Özli küldte kapura és bizony nagyon igyekeznie kellett Királynak, hogy megóvja a hálóját. Az első negyedóra végén Özli az ötös jobb sarkáról próbálta bevenni kapunkat, de Király most is résen volt. Két perc múlva megint Özli nézett szembe kapusunkkal, de megint Király került ki győztesen a párharcból. Három olyan helyzet, ami akár gól is lehetett volna. A németek nagyon könnyen nyargalnak át a védelmünkön. Ennek oka lehet az is, hogy legjobb védőnk, Juhász ezúttal nem a védelem közepén, hanem a középpályán kapott helyet. A huszonhetedik percben lövésig jutottunk. Koman harmincról próbálkozott, a labda fölé ment, de legalább a német kapu felé. Továbbra is Király volt a legtöbbet szereplő játékosunk. A harmincegyedik percben Kroos húszról leadott lövését kapusunk szögletre ütötte, majd egy perc múlva próbálkozott hasonló távolságról, de most Királynak nem kellett közbeavatkoznia, mert a labda centikkel fölé ment. Két perccel a félidő vége előtt ismét Özil próbálkozott, de lövését ismét hárította portásunk.

A második félidőre Juhász visszakerült a védelem közepére. A játék kiegyenlítetté vált. Mezőnyben egyenrangúak lettünk a vendégekkel, de a támadásaink továbbra sem jelentettek problémát, míg a németek akciói igen. Volt néhány próbálkozásunk, de teljesen veszélytelenek. A hatvankilencedik percben Marian középről indult és szöktette Gomezt, aki a tizenhatos előtt teljesen egyedül vehette át a labdát, majd maga elé tette a labdát. Király úgy ítélte meg, hogy a kicsit hosszúra sikerült labdát el tudja érni, ezért kifutott és megpróbálta elrúgni. A játékszert mégis a csatár érte el hamarabb és könnyedén gurított az üresen maradt kapuba. (0-2)

Két perccel a gól után a sérült Juhászt le kellett cserélni. a következő percben pedig már újabb gólt kaptunk. Cacau ugrott ki két védő közül egy remek indítással a térfelünk közepén. Simán otthagyta a védőket, elhúzta a kifutó kapus mellett és négy méterről a kapuba gurított. (0-3)

Sima győzelmet aratott a német "tartalékos" válogatott. Igaz, a mi csapatunk sem a legjobb felállásában játszott, bár nem tudni van-e valaki, aki tudja még melyik is az a felállás...
A kapitány most is türelemre intett és tudott beszélni pozitívumokról, de elhangzott egy megjegyzés az esetleges vezetőcseréről is. 
 
Előzmények
Válassz a listából