Előző 804. Barátságos mérközés Következő

Görögország
  2:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2005.11.16. Helyszín: Pireusz, Karaiskakis-stadion Térkép
Vezette: Vink, holland Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Jannakopulosz/31 , Kenesei Krisztián /77 , Kafesz/91

Cserék: Zagorakos -> Kafes /45 , Mancios -> Limperopulos /45 , Salpingidis -> Papadopulos /45 , Balog Zoltán  -> Ferenczi István  /45 , Seitaridis -> Vintra /53 , Böőr Zoltán  -> Kenesei Krisztián  /69 , Nikopolidis -> Kotsolis /75 , Fissas -> Gekas /86 , Hajnal Tamás  -> Böjte Attila  /89 , Jannakopulos -> Kapsis /94

Kiállítások: Torghelle Sándor /82
Kommentár:

Két, a világbajnoki selejtezőkön csalódást okozott csapat találkozója. A görögök is csoportjuk negyedik helyét szerezték meg, de náluk talán még nagyobb a csalódottság, hiszen előző évben Európa-bajnoki címet szereztek. Mind a két csapatot német szakvezető irányítja. A görögök kapitánya Otto Rehhagel. A két szövetség közötti különbséget szemlélteti, hogy míg Görögországban gyorsan döntöttek és szerződést hosszabbítottak a szakemberrel, addig nálunk már hetek óta tart a hezitálás és ki tudja még, mikor lesz vége.

A találkozót a görög csapat kezdte jobban. Bár nem játszottak nagy lendülettel, de mégis sorra alakították ki a veszélyes helyzeteket. Fél órán keresztül tulajdonképpen csak hazai támadások futottak és ha nem ügyetlenkednek a játékosaik, bizony gólok is születhettek volna. Na és azért egy-két magyar bravúr is hozzá járult, hogy nem került a labda a kapunkba. A huszadik percben Hajnal vágta ki a gólvonalról a kapusunkon már túljutott labdát, három perc múlva pedig Király védett elvetődve lábbal.

Félóra játék után a gól is megszületett. Bodnár veszítette el a labdát. Szalpingidisz megiramodott, majd beadott Jannakopulosznak, aki a felső kapufa alá továbbított. (1-0)

Ez után kicsit felébredtünk és lendületesebben játszottunk. A gól után öt perccel végre nekünk is akadt helyzetünk. Gyors egymásutánban kettő is. Rósa beívelését a görögök kivágták, de a labda éppen a felfutó Bodnár elé került, aki tizenhét méterről kapásból rátűzte. Nikopolidisz nagy bravúrral hárított szögletre. A sarokrúgás után Balog fejelhetett. Labdáját a gólvonalról vágta ki Jannakopulosz. Az első félidő utolsó perceiben még egy lehetőséget kaptunk. A görög védelem hibázott. A megszerzett labdát Halmosi továbbította, az egyedül hagyott Torghellének, aki megvárta amíg megtámadták és szerelték.

A második félidő első felében semmi nem történt. A görögök nem akartak, mi pedig nem tudtunk valamire való játékot produkálni.
Ezután Hajnal próbálkozott. Bejutott a hazai tizenhatoson belülre, ahol szabálytalanul választották el a labdától. A megítélt büntetőt Kenesei a kapu bal oldalába lőtte. A labda a kapus kezéről vágódott a sarokba. (1-1)

Öt perccel a gól után Torghelle kézzel tette maga elé a labdát. Ezért sárga lapot kapott, de mivel már volt neki egy, így el kellett hagynia a játékteret. Nem az első felesleges és gyerekes sárgája (és kiállítása) ez már a válogatottban.

Az utolsó perceket felpörgették a hazaiak. Három támadásuk is helyzetet eredményezett. Kétszer a védők, egyszer a kapufa mentett. Két perccel a vége előtt jobbról kapott labdát Kafesz, akit védőink magára hagytak. Tíz méterről, a kilépő Király mellett a hálóba passzolt. (2-1)

 
 
Előzmények
Válassz a listából