Előző 792. Labdarúgó torna Következő

Magyarország
  0:1  
(0:0)
Szlovákia

Időpont: 2004.11.30. Helyszín: Bangkok, Rajamangala Stadion Térkép
Vezette: Viraphul, thaiföldi Nézőszám: 500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Porazik Andrej/48

Cserék: Kriston Attila  -> Nikolov Balázs  /46 , Rósa Henrik  -> Koplárovics Béla  /54 , Kozak Jan -> Zofcak Igor /60 , Sestak Stanislav -> Porazik Andrej /60 , Durica Martin -> Belak Ivan /60 , Kovács Péter  -> Rajczi Péter  /66 , Vadócz Krisztián  -> Kerekes Zsombor  /66 , Barcik Miroslav -> Fodrek Branislav /80 , Vanczák Vilmos  -> Waltner Róbert  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A thaiföldi Király Kupára utazott el a magyar válogatott. Ezt a játékot ebben az évben 35. alkalommal rendezik meg. Ezúttal Magyarország mellett Mali és Szaud-Arábia csapatait hívta meg a házigazda, de csak mi vállaltuk a részvételt. Így beugróként Szlovákia és Észtország került a négyesbe.

Idegenlégiósok és (mérkőzés egyeztetési gondok miatt) a ferencvárosi labdarúgók nélkül lép pályára a magyar együttes. Matthaus szerint előnye is van ennek, hiszen így lehetőséghez jutnak az eddig háttérbe szorult játékosok. A szakvezető a tartalékos csapat ellenére tornagyőzelmet vár.

A párosítás szerint mi a szlovákokkal, a házigazdák az észtekkel játszanak, majd a két győztes az első, a két vesztes a harmadik helyért küzd meg egymással.

Az első ellenfél Szlovákia csapata is meglehetősen tartalékosan áll ki, hiszen az idegenlégiósok ott sem szerepelnek a keretben.

Az első félidőben mi játszottunk fölényben. Többet volt nálunk a labda, többet támadtunk. Ezen kívül azonban, alig lehet valamiről beszámolni. Néhány veszélyesnek ígérkező helyzetünket nagyon pontatlan lövéssel fejeztük be. Az első félóra végén Vincze huszonöt méteres lövése kicsivel a léc felett suhant el. Három perccel a vége előtt pedig Barcik lövésébe Sesták lépett bele, úgy hét méterre a kapunktól. Vlaszáknak bravúrra volt szüksége a mentéshez.

A szünet után szinte az első támadásból gólt kaptunk. Borbély labdájával Porázik tört be a tizenhatoson belülre. Védőink kissé elmélázva nézték csak az akciót. A csereként beállt csatár pedig a kilépő Vlaszák felett perdített a hálóba. (0-1)
Két perc múlva Kovács egyenlíthetett volna, de a védők szerelni tudták a határozatlan játékost. A továbbiakban is akadt még helyzetünk és kapura lövésünk, de igazi veszélyt nem okoztunk.

A szlovák válogatott meglehetősen gyengén, sok hibával játszott, de ezzel is felülmúltak bennünket. A szövetségi kapitány szerint a vereségnek nincs különösebb jelentősége, fontosabb, hogy új játékosokat lehet kipróbálni. Egyébként szerinte, ha mi rúgjuk az első gólt, könnyedén hozzuk a mérkőzést. Különben pedig az utazás, az időeltolódás, a nagy meleg nagyban hozzájárult a rossz szerepléshez. (A szlovák játékosok éppen ugyanott játszottak és majdnem pontosan annyit utaztak...) 
 
Előzmények
Válassz a listából