Előző 678. Világbajnoki selejtező, Európa 5. csoport (15. VB Amerikai Egyesült Államok) Következő

Izland
  2:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1993.06.16. Helyszín: Reykjavík, Laugardal-stadion Térkép
Vezette: Harrel, francia Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Puskás (Purczeld) Ferenc 

Góllövők: Sverrisson/13 , Gudjohsen/77

Cserék: Orosz Ferenc  -> Hámori Ferenc  /67 , Stefansson -> S. Grétarsson /67 , Hamar István  -> Sallói István  /80

Kiállítások: Márton Gábor /60
Kommentár:

Amikor az első selejtező mérkőzésünkön a Népstadionban találkozott a két együttes az izlandiak csúfos vereséget mértek ránk. Nem a vereség nagysága, hanem a ténye volt megalázó. Most arra készült a válogatott, hogy otthonában fizet meg az amatőrökből álló gárdának. Más tétje már úgysem volt a mérkőzésnek.


A pályán azután nem volt szó semmiféle "visszafizetésről". A fogadkozások ellenére meglepően sima vereséget mértek ránk a néhány éve még igen szerény eredményeket felmutató izlandiak. Nem a győzelem, de még a döntetlen elérésére sem volt semmi esélyünk. Az esélyeket az sem javította, hogy az utolsó félórában tíz emberrel kellett játszanunk egy "buta" kiállítás miatt.


A szövetségi kapitány a mérkőzés előtt óvatosan és realistán annyit mondott a válogatottat alkotó játékosokról: "Nem azért vannak itt, mert ők a világ legjobbjai, hanem azért, mert nincs más." Meglepően őszinte megnyilatkozása volt ez Puskás Ferenc nek a leköszönő kapitánynak, aki bár tudhatta, hogy nagy sikerek biztosan nem várják, de amikor a magyar labdarúgásnak szüksége volt rá, akkor segített. Beugrott négy találkozóra. 
 
Előzmények
Válassz a listából