Előző 677. Válogatott találkozó Következő

Írország
  2:4  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1993.05.29. Helyszín: Dublin, Landsdowne Road Térkép
Vezette: Lloyd, walesi Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Puskás (Purczeld) Ferenc 

Góllövők: Keane/1 , Quinn/4 , Hamar István /49 , Hamar István /65 , Balog Tibor /85 , Urbán Flórián /87

Cserék: Keane -> McLoughlin /15 , Kernaghan -> Babb /33 , Staunton -> Hardy /38 , Bánfi János  -> Balog Tibor  /46 , Eszenyi Dénes  -> Hamar István  /46 , D. Kelly -> Cascarino /51 , Whelan -> J. Bírne /71

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nem akármilyen sorozata volt ellenfelünknek. Mióta Jackie Charlton lett a szövetségi kapitányuk azóta csupán egyetlen egyszer szenvedtek vereséget otthon.


Most is ennek megfelelően kezdtek. Már az első percben gólt értek el és a negyedikben egy újabbat. Azt hitték ezzel el is van intézve a mérkőzés. Igaz nem tünt különösebben veszélyesnek a magyar válogatott.
A szövetségi kapitány annyira magabiztos volt, hogy cserékkel próbálgatta csapatát, mintha csupán egy egyszerű edzőmérkőzésen lenne. A szünetben "Öcsi bácsi" is cserélt. Ketten jöttek be a pályára és Hamar  négy perc múlva már betalált az ír kapuba. Most a hazaiak megpróbálták újra felvenni a tempót, de ez nemigen sikerült. Amikor pedig Hamar  újra megtalálta az utat a hálóig, teljesen összezavarodtak. A találkozó végén pedig megkapták a "kegyelemdöfést". Az utolsó öt percben újabb két gólt. Ezekközül az elsőt szintén cserejátékos, Balog  lőtte. Ennél jobban nem is lehetett volna átszervezni a csapatot.


A mérkőzés után többször lehetett hallani a tréfás mondatot: Cserét, de hamar!
Az írek - valószínűleg a vereség hatására - szemben velünk nem tekintik hivatalos válogatott mérkőzésnek ezt a 90 percet. 
 
Előzmények
Válassz a listából