Előző 656. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (IX. Európa-bajnokság - Svédország) Következő

Szovjetunió
  2:2  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1991.09.25. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Petrovics, jugoszláv Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Kiprich József /16 , Salimov/38 , Koncelskis/49 , Kiprich József /80

Cserék: Cvejba -> O. Kuznyecov /24 , Mónos Tamás  -> Duró József  /41 , Kozma István  -> Fischer Pál  /59 , Mosztovoj -> Juran /59

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Tétmérkőzés igazi tét nélkül. Bár ez is európa-bajnoki selejtező, de számunkra már...


Látható volt, hogy a szovjet csapatban nincs akkora elszántság, mint amekkorát (sajnos) megszoktunk tőlük. A magyar válogatott kihasználta ezt a kínálkozó lehetőséget és lendületesen, energikusan kezdett. Ennek eredményeként a vezető gólt is megszereztük. Ez azért a hazai csapat önbecsülését is "felpiszkálta" és nagyobb sebességre kapcsoltak. A félidő végére már egyenlő volt az állás.
A második játékrészben a szovjetek kezdtek erőteljesebben és ők szerezték meg a vezetést is. Ezután lefékeztek és ismét előttünk nyíltak lehetőségek. A mérkőzés végéhez közeledve egyenlítenünk is sikerült.


Az egész találkozó alatt jól játszott válogatottunk. Minden csapatrész megállta a helyét. Az eredmény pedig akár sikerként is elkönyvelhető.
A mérkőzés után az MLSZ felbontotta a Mészöly Kálmán nal kötött szerződést. A szövetségi kapitány saját kérése volt ez, mert szeretett volna elfogadni egy kedvező külföldi ajánlatot. 
 
Előzmények
Válassz a listából