Előző 511. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  2:4  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1976.10.13. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Keizer, holland Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Nyilasi Tibor /3 , Nyilasi Tibor /7 , Krankl/16 , Krankl/52 , Kereki Zoltán /54 , Kereki Zoltán /65

Cserék: Pirkner -> Köglberger /20 , Nyilasi Tibor  -> Rab Tibor  /46 , Nagy III. János  -> Török Péter  /59 , Hattenberger -> P. Koncilia /77

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A legutóbbi osztrák-magyar összecsapásra Budapesten csak fele annyian voltak kíváncsiak mint az osztrák fővárosban.
A válogatottba most került be Törőcsik .


Elsöprően kezdett a válogatott. Nagyon gyors vezető gólunk után szintén nagyon gyorsan növeltük is előnyünket. Sajnos most is előjött a szokásos beidegződés, hogy a vezetés tudatában nem egyszerűen megnyugszanak, hanem elálmosodnak, lelassulnak a labdarúgóink. Most is így történt. Mire észbe kaptunk már egy 11-esből szépítettek. Ráadásul a feljövő hazaiak ellen most minden energiát a védelemre kellett fordítani. Ha nehezen is de sikerült megőrizni a vezetést a félidő végéig.
A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött. Az osztrákok tovább ostromloták a kapunkat. Hamarosan ki is egyenlítettek. Most azonban fordítva játszódott le az, ami az első félidőben a mi két gólunk után. A hazaiak annyira örültek, hogy kicsit kiengedtek és két percen belül vissza vettük a vezetést. A lábra kapott magyar csapatnak sikerült a kicsit összezavarodott "sógorok" kapuját mégegyszer bevenni. A hátralévő időben a támadásokban már egyik oldalon sem volt annyi erő, hogy az eredményt meg tudták volna változtatni.


Remek játékkal vertük meg osztrák csapatot. Érdekesség, hogy a gólokat kettesével rúgták a játékosok mind a két oldalon. 
 
Előzmények
Válassz a listából