Előző 502. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:0  
(2:0)
Argentína

Időpont: 1976.03.27. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Menegali, olasz Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Nyilasi Tibor /4 , Fazekas László /34

Cserék: Laque -> Troibani /55 , Scotta -> Houseman /58 , Pintér Sándor  -> Csongrádi Ferenc  /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nem akármilyen vendége volt a Népstadionnak. A következő VB rendező országa látogatott Budapestre.
Eddig csak egyszer találkozott a két csapat. Hat éve egyik gárdának sem sikerült gólt szereznie. Most viszont azzal a nem titkolt céllal készültek 1978-ra, hogy elhódítsák a világbajnoki címet. Valóban sokat fejlődtek, hiszen legyőzték a szovjetúnió és lengyelország csapatát is.


Gyorsan szereztünk gólt, de most nem az történt mint a közelmult hasonlóan kezdődő találkozóin. Most ez a lehetőség lelkesítette a csapatot. A válogatott hihetetlen kedvvel és energiával játszott. Ügyesen ismertük fel és használtuk ki az ellenfél gyenge pontjait. Sokmozgásos, változatos, szervezett labdarúgást mutattunk be. Félórával az első találat után sikerült növelni előnyűnket. De most sem álltunk le, vagy vettünk vissza. A félidő hátralévő részében is mi voltunk a meghatározók.
A második játékrészre annyi változott, hogy a vendégek jobban koncentráltak a védekezésre. Ez nem befolyásolta azt, hogy továbbra is mi voltunka a támadóbbak, de a gólok számának növekedését meg tudták akadályozni.


A kitűnő dél-amerikai együttes ellen igen értékes győzelmet arattunk. Az a ritka esemény fordult elő, hogy egy jegyzett válogatott ellen remekelt a magyar csapat. Sokszor úgy tűnt: létszámfölényben vannak a mieink! 
 
Előzmények
Válassz a listából