Előző 496. XXI. Nyári Olimpiai Játékok selejtező Következő

Bulgária
  4:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1975.06.07. Helyszín: Szófia, Vaszil Levszki-stadion Térkép
Vezette: Jelinek, csehszlovák Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Kolev/44 , Panov/47 , Panov/52 , Zseljazkov/89

Cserék: Alekszandrov -> Kurbanov /46 , Kolev -> Iszakidisz /50 , Godán Lajos  -> Pál József  /55 , Fekete László  -> Müller Sándor  /55

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az olimpiai szereplési lehetőségért folytatott "csata" második felvonására került sor Szófiában. Az első összecsapáson kétgólos előnyre tettünk szert és joggal feltételeztük, hogy ennek elégnek kell lennie.


A bolgárok is tudtak azonban a hátrányukról és természetesen gyorsan megpróbálták ledolgozni. Azonnal eszeveszett támadás sorozatba kezdtek. Szünet nélkül ostromolták a kapunkat. Védelmünk azonban, ha keservesen is, de meglepően jól állta a sarat. Már csak egy perc volt, hogy az öltözőkben végre fellélegezhessünk és erőt merítsünk a második negyvenöt perc küzdelmeire, amikor Kolev végzett el egy szabadrúgást. A repülő labdába Godan "belepiszkált" és máris vezetett a hazai csapat.
A szünet után mintha egy megtört magyar csapat játszott volna. Ehhez az is hozzá járult, hogy alig kezdődött el a második játékrész a bolgárok máris 11-eshez jutottak. Ezzel már létre jött a Budapasti eredmény, csak ellenkező előjellel. Csakhogy a hazaiak "nyerésben voltak" és nem is engedték el a fonalat. Gyorsan háromra növelték előnyüket és az utolsó percben még pecsétet is nyomtak a kiesésünkre.


Megdöbbentő volt elgondolni is: válogatott labdarúgó csapatunk nem lesz ott az olimpián (sem). 
 
Előzmények
Válassz a listából