Előző 483. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:1  
(0:1)
NDK

Időpont: 1973.11.21. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Buzek, osztrák Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Lauck/35

Cserék: Fazekas László  -> Szőke István  /64 , Kozma Mihály  -> Nagy László  /64

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A kitűnő pécsi kapus Rapp Imre  kicsit késői első - egyben utolsó - mérkőzése a válogatottban. Ekkor már 36 éves volt.
Nagyon gyér volt az érdeklődés a két válogatott összecsapása iránt. A jegypénztárakat még a szünetben is nyitva hagyták, de már nem igen voltak betévedők.
A szerény érdeklődés magyarázata lehet a válogatott elmúlt időszakban mutatott nagyon gyenge teljesítménye. Már hét mérkőzés volt a válogatott mögött, amikor nem tudott nyerni. Ebből két vereség és öt döntetlen.


A mérkőzés szinte a megszokott módon kezdődött. Úgy látszott válogatottunk előbb, vagy utóbb, de megszerzi a vezetést. Nagyon sokat támadtunk, száz százalékos helyzeteink maradtak ki és Fazekas  még egy kapufát is lőtt. Góllal azonban egyik támadás sem végződött. Több mint félóra telt el, mire a német csapat eljutott odáig, hogy támadást vezessen. Viszont az első akciójuk azonnal vezetéshez juttatta a vendégeket. A jobbszélen Ducke tört előre, beadott és az őrizetlenül maradt Lauck nyugodtan fejelhetett a kapu bal oldalába.
A második félidőben a támadások számát tekintve sokkal jobb volt a magyar csapat, de az eredményesség...


Ilyen gyenge éve már régen volt a magyar válogatottnak. Hat mérkőzésből két vereség és négy döntetlen. Mindenki abban reménykedett, hogy innen már csak felfelé vezet az út. 
 
Előzmények
Válassz a listából