Előző 473. XX. Nyári Olimpiai Játékok csoportmérkőzés, III. csoport Következő

Magyarország
  5:0  
(1:0)
Irán

Időpont: 1972.08.27. Helyszín: Nürnberg, Franken-stadion Térkép
Vezette: Velasquez, kolumbiai Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Dunai II. (Dujmov) Antal /31 , Dunai II. (Dujmov) Antal /47 , Várady (Váradi) Béla /50 , Kozma Mihály /80 , Dunai II. (Dujmov) Antal /89

Cserék: Dzsabbari -> Vahakfah /62 , Géczi István  -> Rothermel Ádám  /68 , Kocsis Lajos  -> Branikovits László  /74

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Derültséget okozott az iráni szövetségi kapitány neve, ami kissé emlékeztetett egy kiváló magyar kapitányéra. Ugyanis a vezetőt Bajotinak hívták.
Sokan jóindulatúlag mosolyogtak azon a kijelntésén is, hogy nem félnek a magyaroktól.


Az első félidő, mintha igazolni látszott volna az irániak optimizmusát. No nem mintha különösebb veszélyt jelentettek volna, de meglepően jól adogattak és helyenként egészen mutatósan játszottak. A szünetig csak szerény, egygólos előnyre sikerült szert tennünk. Bár az igazsághoz tartozik, hogy már ebben a játékrészben is háromszor betaláltunk a kapuba, de két gólunkat érvénytelenített a játékvezető.
A második félidőben viszont már nem volt kérdés, ki a lesz a győztese a két ország közötti első találkozónak.


Magabiztosan győztünk a szerény képességű ellenféllel szemben. A találkozó után az iráni kapitány kijelentette, szívesen látná a sportszerű magyar csapatot egy visszavágóra.


Az MLSZ állásfoglalása alapján az olimpiai torna azon mérkőzéseit amikor nemzeti válogatottal játszottunk, hivatalos nemzetek közötti találkozónak tekinti. Ezért került ez az öszzecsapás a "nagy válogatott" mérkőzései közé. 
 
Előzmények
Válassz a listából