Előző 436. Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport (III. Európa-bajnokság - Olaszország) Következő

Magyarország
  3:1  
(1:0)
NDK

Időpont: 1967.09.27. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Bahramov, szovjet Nézőszám: 72000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Farkas János /9 , Farkas János /47 , Farkas János /48 , Frenzel/58

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Győzelem esetén már biztos a magyar válogatott továbbjutása. A tétnek megfelelően nagyon sokan voltak kíváncsiak a találkozóra. Az NDK csapata nem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Köztudottan taktikusan játszó, fegyelmezett, rendkívül küzdőképes együttes. Az is igaz, hogy eddigi nyolc mérkőzésünkből még egyetlen egy alkalommal sem tudtak győzni.


Az első percek az ellenfél feltérképezésével teltek. A németek erős védőfalat vontak kapujuk köré, amely áttörése nem ígérkezett könnyű feladatnak. De tíz perce sem tartott ez a tájékozódó időszak, amikor Farkas  úgy érezte a töprengés helyett a tettek mezejére kell lépni. Akciója parédés góllal ért véget. Ez megnyugtatta a játékosainkat, megmutatta, hogy sebezhető a vendégek védelme.
A szünet után kifejezetten látványos labdarúgást játszott a csapat. Mindjárt a játékrész kezdetén Farkas  két perc alatt újabb két alkalommal talált a hálóba. Mesterhármasával és az egész találkozón mutatott kivételes játékával ismét igazolta nem mindennapi adottságait.


Ezzel a szép győzelemmel a magyar csapat elsőként került az EB legjobb nyolc csapata közé! 
 
Előzmények
Válassz a listából