Előző 333. Európa-kupa (6. sorozat) Következő

Magyarország
  2:4  
(1:2)
Csehszlovákia

Időpont: 1956.05.20. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Lemesics, Jugoszláv Nézőszám: 90000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Feureisl/8 , Moravcik/27 , Machos Ferenc /28 , Moravcik/55 , Bozsik József /56 , Pazdera/70

Cserék: Budai II. (Bednarik) László  -> Tichy Lajos  /69 , Feureisl -> Práda /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A 6. Európa-kupa sorozat hetedik mérkőzése.
Válogatottunkból több, egyébként biztos ember is hiányzott Lantos  sérüléssel bajlódott, Buzánszky  és Czibor  pedig pillanatnyi gyengébb formája miatt nem kerülhetett a csapatba. Mindezek mellett még Puskás  sem játszhatott, mert fegyelmi okokból klubbja eltiltotta.
A csehszlovák válogatott óriásit fejlődött. Prágában a brazilokkal játszott döntetlent, míg otthonukban kiütötte a svájciakat (6-1). Kezdett összeállni a csapatuk. Különösen veszélyes volt a Hledik-Novák-Pluskal-Masopust négyes. Remekül szervezték az akciókat, hatékonyan segítették a védelmet és tökéletes összhangban játszottak.
A mérkőzésre zuhogó esőben került sor.


Amint elkezdődött a mérkőzés, a vendég csapat azonnal erőteljes támadásokba kezdett. Sajnos nem kellet sokat várniuk az első gólra. A vezetés megszerzése után rohamaik nem ritkultak és növelni is tudták előnyüket. Ekkor egy pillanatra kiengedtek és ezt válogatottunk gyors és nagyon szép góllal használta ki. Hidegkuti  indult meg ellenállhatatlanul. Csel cselt követett és már az egész védelem verve volt. Mindenki rá figyelt, őt támadta és akkor zseniális érzékkel Machos  elé tette a labdát, aki szinte könnyedén lőhetett a kapuba.
A második játékrészben is csak egy góllal tudtunk válaszolni a vendég csapat két találatára.


Válogatottunk védelme nem bírta tartani a gyors, lendületes akciókat vezető csehszlovák támadókat. Csatáraink pedig tehetetlennek bizonyultak a jól helyezkedő, keményen védekező, szorosan záró védelmükkel. Sajnos teljesen megérdemelten nyert a csehszlovák csapat. Ha a játékvezető jóindulata nincs velünk amikor a 11-est megítélte, akkor még a nagyobb gólkülönbség is a realitásokat tükrözte volna.


A magyar válogatott 1943 óta tartó hazai veretlensége úszott el ezen az esős találkozón. Ez volt a válogatott első veresége a Népstadionban. 
 
Előzmények
Válassz a listából