Előző 699. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (X. Európa-bajnokság - Anglia) Következő

Svájc
  3:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1995.10.11. Helyszín: Zürich, Hardturm-stadion Térkép
Vezette: Agius, máltai Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Türkyilmaz/23 , Sforza/56 , Ohrel/88

Cserék: Simon Tibor  -> Jagodics Zoltán  /24 , Illés Béla  -> Arany László  /64 , Nyilas Elek  -> Mónos Tamás  /64 , Fournier -> Bickel /82 , Türkyilmaz -> Sutter /85 , Knup -> Bonvin /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Akárcsak az előző találkozónk ellenfele, a svájciak is az Európa-bajnokság résztvevői lehettek, ha legyőznek minket. Számunkra a tisztes helytállás, a becsületes küzdelem volt "csupán" a tét. A szövetségi kapitány is ezt kérte a játékosoktól.


Sajnos a mieink játékán nem látszott, hogy az utolsó leheletükig küzdenek. Csupán tehetetlenül szemléltük a hazaiak tényleg lelkes, mindent bele adó játékát. Nagyon gyorsan és energikusan vezették az akciókat és háromszor is bevették a kapunkat. Nekünk még csak próbára sem sikerült tenni a "helvét" védelem tudását.
Úgy látszott a magyar csapat nem érzékelte, hogy számára lenne tétje a mérkőzésnek. Pedig csupán a győzelem, sőt maga a küzdelem is komoly tét lehet.


A svájciak ezzel a győzelemmel szintén az EB résztvevői lettek. A mieinknek nem maradt más hátra, mint ismét gratulálni az ellenfélnek. 
 
Előzmények
Válassz a listából