Előző 661. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(0:1)
Ausztria

Időpont: 1992.03.25. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Listkiewicz, lengyel Nézőszám: 6000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Jenei Imre 

Góllövők: Polster/40 , Détári Lajos /65 , Kovács Kálmán /70

Cserék: Eszenyi Dénes  -> Vincze István  /46 , Lipcsei Péter  -> Balog Tibor  /61 , Herzog -> Schinkels /72 , Hörmann -> Artner /74 , Rotter -> Lainer /81 , Hartmann -> Pfeifenberger /87 , Keller József  -> Illés Béla  /89 , Kovács Kálmán  -> Fischer Pál  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A román állampolgárságú, de magyar ajkú Jenei Imre kapott megbízást a szövetségi kapitányi poszt ellátására. A magyar labdarúgás történetében először fordult elő, hogy nem magyar állampolgár töltötte be ezt a beosztást.
1988 óta kétévente játszik a két csapat egymással. 1988-ban két mérkőzés is volt és akkor a budapestit 4-0-ra vesztettük el. A magyar becsület úgy kívánta, hogy most igazán mindent bele kellett adi a győzelemért.


Az első félidőt figyelve úgy tünt, hogy nincs sok esélyünk a jó eredmény elérésére. Végig a vendégek irányítottak és a félidő végén még a döntetlen állást is elvesztettük.
A második játékrészben azonban "lábra kapott" válogatottunk és sok helyzetet dolgoztunk ki. Ha az osztrák kapus nem véd kivételesen jól, akkor nem csak kétszer találunk a kapuba. Viszont ennyi is elég volt a találkozó megnyeréséhez.


A szövetségi kapitány bemutatkozása sikeres volt, hiszen fordítani tudtunk az örök rivális osztrákok ellen. 
 
Előzmények
Válassz a listából