Előző 539. Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport (VI. Európa-bajnokság - Olaszország) Következő

Szovjetunió
  2:2  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1979.05.19. Helyszín: ismeretlen
Vezette: McGinlay, skót Nézőszám: 75000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kovács III. Ferenc 

Góllövők: Csesznokov/24 , Tatár György /34 , Pusztai László /63 , Sengelija/75

Cserék: Török Péter  -> Martos Győző  /24 , Kovács Béla  -> Rab Tibor  /55 , Koridze -> Kipiani /70 , Csesznokov -> Zsupikov /84

Kiállítások: Bubnov/80
Kommentár:

A szovjetek ellen idehaza is nehéz (bár legutóbb sikerült győznűnk), hát még idegenben tétmérkőzésen! A mi továbbjutási esélyeink már nagyon minimálisak voltak és szinte az esélytelenek nyugalmával léphettünk a pályára.


Az előző találkozó gyenge teljesítménye után most különösen meglepő volt, hogy válogatottunk bátran és szépen kezdett játszani. Veszélyes támadásokat vezettünk és különösen Töröcsik  kavarta meg rendszeresen a hazai védelmet. A szovjet válogatott nem játszott alárendelt szerepet, hiszen a vezetést is megszerezték, de mindenképpen egyenlő ellenfelek voltunk. A szünetre is döntetlen állásnál került sor.
A második félidőben kicsit még javult a csapatunk teljesítménye. A játékrész közepe táján megszereztük a vezetést és úgy látszott nem is engedjük ki a kezünkből. A szovjetek egy veszélyes támadásakor Sengelija a felső kapufát találta el. A lepattanó labdát kapusunk elcsípte, mégpedig úgy, hogy a labda a gólvonalon kívül maradt, bár a kapus a kapuban volt. Teljes volt a megdöbbenés és az értetlenség, amikor a játékvezető gólt ítélt. A szovjet játékosok nagy igyekezetükben nem csak "tiszta eszközöket" alkalmaztak, így azután nem is fejezték be teljes létszámban a mérkőzést.


Ilyen még nem fordult elő: két tét mérkőzésen is veretlenek maradtunk egymás után a szovjetek ellen. A "mumus" ezúttal csak egy vitatható góllal mentette döntetlenre a mérkőzést. Az EB reményeink viszont véglegesen "elszálltak". 
 
Előzmények
Válassz a listából