Előző 52. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:2  
(0:2)
Ausztria

Időpont: 1914.10.04. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Fehéry Ákos, Magyar Nézőszám: 12000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Herczog Ede 

Góllövők: Studnicka/36 , F. Swatosch/45 , Pótz-Nagy Árpád /54 , Schlosser (Lakatos) Imre /72

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csapatot a válogató bizottság  állította össze.
Jótékony célú mérkőzés volt. A két válogatott a Vöröskereszt javára ajánlotta fel a teljes bevételt. Eredetileg csak egy Budapest-Bécs mérkőzést terveztek, de mégis a válogatott találkozó mellett döntöttek, azzal a megkötéssel, hogy ez a találkozó nem számít bele a hivatalos mérkőzések sorába. Mindezek ellenére mindkét fél egyformán nyílvántartja.
A vendégek fekete karszalaggal játszottak a fronton nemrégiben elhunyt válogatott labdarúgójuk Robert Merz emlékére. Ebből is látható, hogy a világháborúk nem csak a magyar labdarúgás történetén hagytak szomorú, sötét foltokat.
Az akkori háborús helyzet lehetett annak is az oka, hogy csak később figyeltek fel arra a tényre, hogy ez a találkozó volt a 25. magyar-osztrák összecsapás.

 

Békés hangulatú mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést. A szünetben az első félidő utolsó percében született találattal már két gólra nőtt az előny. A második félidőben azonban mi jöttünk és mi is lőttünk két gólt. A mérkőzés, céljának is megfelelő, békés döntetlennel zárult.

 

A válogató bizottság tagjai ezúttal: Herendi Artúr, Minder Frigyes , Oláh Károly, Ordódy Béla  és a szövetségi kapitány. 
 
Előzmények
Válassz a listából