Előző 265. Balkán-kupa (2. sorozat) Következő

Románia
  1:5  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1948.10.24. Helyszín: Bukarest, Köztársaság stadion Térkép
Vezette: Vlcek, Csehszlovák Nézőszám: 48000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Válogató bizottság 

Góllövők: Puskás (Purczeld) Ferenc /44 , Deák Ferenc /50 , Puskás (Purczeld) Ferenc /63 , Deák Ferenc /68 , Perényi (Petschowsky) József /77 , Puskás (Purczeld) Ferenc /84

Cserék: Ferenczy -> Bodó /5 , Hidegkuti Nándor  -> Kubala László  /46 , Grosics Gyula  -> Tóth György  /57

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A románok a budapesti 0:9-es vereség után nagyon akartak. Válogatottjuk két hónapig készült edzőtáborban a találkozóra. A magyar csapatban most mutatkozott be Lóránt .


A mérkőzés azután azt mutatta, hiába volt a tábor. Az első félidő ugyan jobbára meddő mezőnyfölénnyel telt, de a két csapat közötti különbség már akkor is nyílvánvalóvá vált. Voltak persze román próbálkozások is, de a védelmünk a góllövés minden reményétől megfosztotta a kétségbeesetten próbálkozó hazai csatárokat.
A második félidőben hatékonyabb lett a játékunk és megérkeztek a gólok is. Csatársorunk tökéletesen összezavarta a román védelmet. Sokszor azt sem tudták pontosan hol a labda, a lövések pedig folyamatosan záporoztak a hazaiak kapujára. Grosics  egy összecsapásnál megsérült a fején és le kellett cserélni, mert állapota súlyosnak látszott. A csere kapusunk ugyan kapott egy gólt, de vele sem volt szerencséjük a román csatároknak.


A mérkőzésről tudósító egyik román lap így jellemezte Grosics t: "Húsz éve nem láttunk ilyen kapust Bukarestben."
A banketen azért megjelent a nagyszerű "portás" és magyarázatként megjegyezte: "Bevettem öt aszpirint." Mire csapattársa, azonnal rávágta: "Még mindig jobb, mintha öt gólt "vettél" volna be."


Külön érdekesség, hogy a román csapat csatára Perényi  néven 1943 novemberében még a magyar válogatottban játszott. 
 
Előzmények
Válassz a listából