Előző 175. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  5:2  
(3:2)
Magyarország

Időpont: 1934.04.15. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Krist, Cseh Nézőszám: 60000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Nádas Ödön 

Góllövők: Sárosi (Stefancsics) György dr. /1 , Zischek/5 , Viertal/22 , Sárosi (Stefancsics) György dr. /28 , Schall/30 , Bican/59 , Bican/73

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Lyka , aki résztvett a kellemetlen emlékű 8-2-re elveszített két évvel ezelőtti találkozón megállapította, hogy ugyanazt az öltözőt kaptuk, mint akkor (158. mérkőzés). Hogy szándékos volt-e nem tudni, de jó előjelnek nem tekinthető az biztos.


Öltöző ide, vagy oda, jól kezdődött a mérkőzés. Már az első percben megszerezte a magyar csapat a vezetést. De még kiörülni sem tudtuk magunkat máris egyenlítettek a hazaiak. A félidő közepén pedig megszerezték a vezetést is. Ehhez a gólhoz a játékvezető is hozzájárult, mint a "pálya tartozéka", hiszen a labda róla pattant az osztrák szélső elé, aki nem lepődött meg annyira mint a mieink és belőtte a kapuba. Most mi egyenlítettünk nagyon gyorsan, mert Sárosi  még estében is képes volt a hazaiak kapujába találni. Szinte menetrendszerűen következtek most ismét a "sógorok" és ismét náluk volt az előny. Most megint nekünk kellett következni és úgy is volt. Ezúttal azonban Sárosi  kihagyta a lehetőséget. Így a félidőt egygólos hátránnyal zártuk.
A második játékrész elején megint támadtunk, de az újabb osztrák gól után nem bírta tovább a csapat. Még kaptunk egy gólt, de ellenállást már alig tanusítottunk.


Teljesen egyértelmű volt, hogy az eredmény nem reálisan, hanem eltúlozva mutatja a csapatok közötti, pályán látható különbséget és hogy jobb erőnlétüknek köszönhetően nyertek a "sógorok". 
 
Előzmények
Válassz a listából