Előző 666. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:1  
(0:1)
Ukrajna

Időpont: 1992.08.26. Helyszín: Nyíregyháza, Városi stadion Térkép
Vezette: Streng, román Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Jenei Imre 

Góllövők: Gudinenko/38 , Kovács Kálmán /81 , Nagy Tibor /90

Cserék: Petry Zsolt  -> Balogh Tamás  /21 , Lipcsei Péter  -> Véber György  /46 , Fischer Pál  -> Kámán Attila  /46 , Dudnik -> J. Nyikiforov /60 , Gudinenko -> Kasztornij /60 , Cimbalar -> Kandaurov /64 , Prizetko -> Guszev /67 , Bognár György  -> Sallói István  /68 , Limperger Zsolt  -> Márton Gábor  /68 , Smatovalenko -> Szak /89

Kiállítások: Leonenko/57
Kommentár:

Az első találkozón idegenben sikerült, mégha csak az utolsó percekben is, győzelmet aratni.


A játék nem volt magas színvonalú. Mindkét csapat egyformán gyenge teljesítményt mutatott. Illetve mégsem, hiszen a vendégek vezetéssel zárták az első félidőt. Ennél többet erről a játékrészről nem is kell és nem is érdemes mondani. Abban bíztunk, hogy csak jobb jöhet. 
A második félidőben azonban folytatódott minden, mintha nem is lett volna szünet. Pontosabban még negyedóra sem telt el, amikor az egyik ukrán csatárnak el kellet hagynia a játékteret így létszámfölénybe kerültünk. Ennek ellenére úgy látszott, hogy az előző, Izland ellen elszenvedett vereség után, most is szégyenletes kudarcot kell elviselnünk. Már tíz perc sem volt hátra, amikor sikerült egyenlítenünk. Szerencsénkre a találkozó nem ért véget a rendes játékidőben és így lehetőségünk adódott, hogy a 92. percben mégiscsak a magunk javára fordítsuk a találkozót. (A jegyzőkönyvbe ez a találat természetesen a 90. perchez került.)


Ez a győzelem sem kerül a magyar labdarúgás dicsőséges diadalai sorába. Nehezen győztünk, a játékidő nagy részében hátrányban játszó vendégek ellen. 
 
Előzmények
Válassz a listából