Előző 145. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  2:3  
(1:2)
Magyarország

Időpont: 1930.09.21. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Carraro, Olasz Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Minder Frigyes 

Góllövők: Wesselik/27 , Turay (I.) József /28 , Titkos (Titschka) Pál /30 , Gschweidl/60 , Turay (I.) József /80

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A mérkőzést eredetileg két héttel később (október 5-én) kellett volna lejátszani, de az osztrákok kérésének engedve az MLSZ hozzájárult a korábbi összecsapáshoz.


Az osztrákok szerezték meg a vezetést, de játékosaink azonnal kiegyenlítették az eredményt és két perc múlva már nálunk volt az előny és hamarosan a végső győzelmet is megszereztük, nem is érdemtelenül.


Csapatunk rendkívül kemény, mondhatnánk durva ellenféllel találta szembe magát. Nem csak a pályán játszó labdarúgók, hanem a nézőtéren helyet foglalók is minden eszközt felhasználtak a győzelem érdekében. Rendkívül jól játszó középcsatárunkat, Turay-t  például olyan elszántan őrizte Rainer, hogy még a nadrágját is letépte. De hiába próbálkozott bármivel is, csapatunk legjobbját nem tudta megakadályozni abban, hogy nagyszerű irányítói munkájával és két góljával döntően járuljon hozzá a végső győzelemhez.
De nem csak ő, hanem az egész csapat remekül harcolt, elszántan és energikusan játszott. Kiemelendő volt még válogatottúkból Kompóti-Kléber  és Mándi  játéka. 
 
Előzmények
Válassz a listából