A   B   C   CS   D   E   F   G   GY   H   I   J   K   L   M   N   NY   O   Ö   P   Q   R   S   SZ   T   TY   U   Ü   V   W   X   Y   Z   ZS 
Nincs kép
 
Kardos (Klötzl) István

1915 - ? 1 alkalommal volt válogatott a következő klubból: MTK Budapest FC  (1.)


Csapatai (játékosként): [klub(295)/]

 

Olyan belső csatár volt, aki soha sem tudta azt a teljesítményt hozni, amire adottságai alapján képes lett volna. A legnagyobb labdarúgók minden jellemzőjével rendelkezett. Erőteljes fizikumú, tökéletes technikájú, nagy lövőerővel rendelkező játékos volt. Azonban minden amihez az akaraterő, a munka kellett volna hiányzott belőle. Feltűnően lassú volt és küzdőképessége is rendkívül alacsony színtű. Alakja és képességei alapján sokan Schafferhez hasonlították, de még úgy sem sikerült nyomába lépnie, hogy éveken át maga "Spéci" edzette.

A Hungária labdarúgója volt. Nagy tehetségnek tartották. Az 1933–34-es idényben a Hungária második legjobb góllövője volt 15 góllal, Cseh László előzte meg 17 találalattal. Tagja volt az 1935–36-os bajnokcsapatnak. 26 mérkőzésből 24-szer pályára lépett. A következő idényben ismért bajnok lett a Hungária. A lehetséges 26 mérkőzésből 18 meccsen játszott. Kitűnő adottságokkal rendelkezett, jó volt a rúgótechnikája, de nagyon lassú volt és hiányzott belőle a kitartás és a küzdeni tudás.

1936-ban egy alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottban.

 

Sikerei: Csapatával az 1935-36. évi Nemzeti Bajnokság  és 1936-37. évi Nemzeti Bajnokság  bajnoka volt, továbbá az MTK örökös bajnoka.

 
Válogatottságai
 
# Időpont Mérkőzés Eredmény Csere Gól Klubból
1. 1936 (03-15) Magyarország - Németország 3 : 2  33' MTK Budapest FC
 
 
Előzmények
Válassz a listából