Előző 115. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:3  
(0:2)
Ausztria

Időpont: 1926.05.02. Helyszín: Budapest, Hungária út Térkép
Vezette: Herites, Cseh Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kiss Gyula 

Góllövők: Eckl/8 , Hanel/42 , Cutti/55

Cserék: Rebró (Réti) Béla  -> Raix Gusztáv  /14 , Kovácsy Béla  -> Stofián (Sólyom) János  /38 , Ludwig -> Schneider /39

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az osztrákok régen arattak ilyen sima győzelmet Budapesten.
Ismét válogató bizottság állította össze a csapatot. A legnagyobb jóindulatúnkat összeszedve is csak annyit mondhatunk, a kísérletezés jegyében lett összeállítva a csapat. A kísérlet nem sikerült. Pedig az osztrák válogatott sem állt a helyzet magaslatán.

 

A mérkőzésen a védelem teljes kudarcot vallott. A csatárok támadtak ugyan, de ötletszerűen és csak a kapuig jutottak, lövésekre már szinte sor sem került. A középpályások viszont pontosan illettek a csapatba. Nem segítették sem a védelmet, sem a támadásokat, néha még magukon sem tudtak segíteni.

 

A szövetségi kapitányt segítő válogató bizottság tagjai: Hajós Alfréd , Mamusich Mihály dr., Vértes Imre. Az edző: Jimmy Hogan.
Úgy tünik nem voltak alaptalanok a bírálatok, amelyek az összeállítás hibáit kárhoztatták a vereségért. Csak a legfontosabbakat sorolva. A lemondott Zsák  helyett Remete  védett, aki közismerten nem volt jóban a lapos lövésekkel. Középcsatárnak Kovácsyt  állították, de annyira gyengén szerepelt, hogy ki kellett cserélni az újonc Stofiánra . Bekerült Tóth-Potya , aki mostanában klubja első csapatába sem fért be és kimaradt Braun , aki viszont most jó formában volt. Szokatlannak nevezhető a 14. percben lezajlott "egyperces" játékos csere is. (Ez az eset mintha előre vetítette volna a következő találkozón produkált, szinte példátlan csere sorozatot, vagy inkább fejetlenséget.) 
 
Előzmények
Válassz a listából