Előző 2003–2004-es magyar labdarúgó bajnokság- Arany Ászok Liga Következő


Gólkirály: (góllövők)

Végeredmény
 
# Klub Lejátszott Győzelem Döntetlen Vereség R. Gólok K. Góltelj. Pontszám
Kommentár
 

A magyar bajnokság első osztályában a 2003–2004-es szezonban 12 csapat küzdött a bajnoki címért. A bajnok a Ferencváros lett, izgalmas végjáték során: a zárófordulóban három csapat is esélyes volt még a címre, ebből kettő egymás ellen játszhatott. Az FTC 3-1-re győzte le a listavezetőként érkező DVSC-t. A Ferencváros bajnoki címéhez az is kellett, hogy az Újpest FC – amely gyenge őszt követően tavasszal felzárkózott – ne győzzön az MTK Budapest FC ellen. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, így az Újpestnek a bajnokságot nem sikerült megnyernie, ugyanakkor a Debrecent letaszította még az UEFA-kupaindulást érő második helyről is.

A bajnok Ferencváros a Bajnokok Ligájában, a második Újpest és a kupadöntős Bp. Honvéd az UEFA kupában, a DVSC és a Matáv FC Sopron az UEFA-Intertotó-kupában indultak.

A Ferencváros novemberben visszakapta az előző idényben levont hat pontját. Év közben a Siófok FC neve Balaton FC-re változott, a következő szezon elején pedig összeolvadt a Diósgyőri VTK-val, mert a Balaton FC-t működtető gazdasági társaság Diósgyőrbe költözött.

A következő szezonra az élvonal létszámát felemelték, így egyenes ágon nem volt kieső, viszont négy csapat jutott fel: Budapest Honvéd FC, a Budapesti Vasas, a Kaposvári Rákóczi FC és a Diósgyőri VTK. Az utolsó két helyezett osztályozó mérkőzéseket játszott a másodosztály 5-6. helyezettje ellen.

Osztályozók:

Békéscsabai Előre - Rákospalotai EAC 1-0 , 2-1
Lombard FC Haladás - Nyíregyháza 1-0 , 1-1

A Lombard FC Kft. Pápára költözött, 2004 nyarán a pápai együttes indult az első osztályban a szombathelyi Haladás így mégis az NB I B-ben folytatta.

 

Részeredmények
 
Egyesületek
A bajnokság góllövői
 
Játékos neve Góljainak száma Klubja


 
 
Előzmények
Válassz a listából